luni, 28 ianuarie 2013

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Grecia

            Chiar daca instabilitatea economica care a luat cu asalt Grecia pe parcursul ultimelor luni poate parea inspaimantatoare, lucrurile nu stau chiar asa. Multi cred ca, in ceea ce priveste turismul, lucrurile nu mai stau precum stateau candva pe teritoriul elen. Nimic mai fals! Fiind un domeniu in care s-a investit masiv pe parcursul ultimilor ani, turismul ramane activitatea principala a acestei natiuni, care a invatat sa ofere cele mai bune servicii la preturi derizorii. Mii de turisti din intreaga lume aleg sa viziteze Grecia an de an, indiferent de vreme, anotimp sau situatie economica. Lumea se simte bine in aceasta lume plina de incarcatura istorica.
            Cu peste 2000 de insule (bine, mare parte din ele nelocuite inca), alegerea unei vacante in Grecia poate fi o sarcina extrem de dificila. E foarte greu sa alegi o singura insula din atatea posibilitati, iar noi stim acest lucru. Grecia are un turism atat de diversificat incat anumite destinatii se preteaza pe dorintele si nevoile unei familii cu copii, in timp ce altele sunt destinate in mod special tinerilor aflati in cautarea distractiei permanente. Asa cum exista plaje linistite, restaurante exotice si hoteluri luxoase, in Grecia putem gasi si fel de fel de terase, cluburi si baruri deschise permanent, care mai de care mai pline de distractie, muzica si multa voie buna.
           Una dintre cele mai ravnite insule de catre turistii din intreaga lume este, de departe, Santorini. Aceasta a devenit faimoasa datorita apusului absolut fenomenal, cunoscut deja pentru frumusetea sa uluitoare. Cel mai mare oras de pe insula se numeste Fira, iar despre viata sa de noapte se spune ca se desfasoara intr-un ritm semnificativ mai alert decat orice videoclip de muzica din anii ’90. Numeroasele cluburi din acest oras sunt deschise pana tarziu in dimineata, si isi incanta turistii cu bauturi traditionale, muzica de calitate, atmosfera incendiara, animatoare frumoase si distractie pana in zori.
Fiind una dintre cele mai cautate si mai apreciate plaje, Zakynthos este cunoscuta si sub numele de Shipwreck Beach datorita epavei esuate in anul 1983. Despre aceasta se spune ca si-ar fi provocat singura naufragiul datorita faptului ca urma sa fie verificata impotriva contrabandei cu tigari si bauturi alcoolice. Desi incarcatura s-a pierdut de mult timp, nava a devenit un adevarat obiectiv turistic ce se scalda intre stancile albe ale golfului. Zona respectiva este cunoscuta drept una dintre cele mai potrivite pentru pasionatii de scufundari, deci in cazul in care doresti sa o vizitezi, nu-ti uita costumul si tubul de oxigen!
             O alta bijuterie a statului elen este si insula Creta! Fiind, de departe, cea mai mare insula greceasca, Creta se bucura de numeroase plaje absolut incantatoare, spatii deschise, localuri, cluburi, baruri, hoteluri, etc. fiind una dintre destinatiile preferate ale turistilor din intreaga lume. Asa cum plaja ce se intinde pe nu mai putin de 20 km este absolut ideala pentru practicarea sporturilor acvatice, si portul in stil venetian reprezinta transforma Creta intr-un spatiu boem, linistit, liber.
             Despre Grecia se spune ca merita vizitata cel putin o data in viata. Multitudinea de posibilitati, mai ales in ceea ce priveste activitatile recreative, preturile bune si seriozitatea personalului fac din taramul elen o destinatie mai mult decat ideala pentru orice vacanta reusita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea !

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More