duminică, 19 august 2012

Orasul tuturor posibilitatilor

             Capitala Rusiei este unul din cele mai spectaculoase citadele europene, cu turlele bisericilor inmuiate in aur, cu Piata Rosie ce sta marturie veacurilor apuse si cu aerul cosmopolit al locuitorilor. Nu e de mirare ca intr-o statistica inedita se zice ca in Moscova sunt mai multe bancnote de 100 de dolari decat in toata America.
              Asta in conditiile in care 10 % din veniturile guvernului de la Moscova vin din taxele rezultate din vanzarea de votka. Conform unui studiu recent in Moscova sunt peste 200 000 de miliardari  asta facand ca New York sa fie trecut pe locul 2. In acesta metropola impresionanta isi au sediul peste 700 de institutii stiintifice si cele mai importante muzee: Galeria de Arta '' Tretiakov '' , Muzeul '' A. S. Puskin '', Muzeul '' V.I.Lenin '', Tezaurul Tarilor din Kremlin si multe altele. O alta impresionanta institutie din Moscova este Gradina Botanica a Academiei Stiiintei Rusesti.Metroul moscovit este in sine o atractie fiind mai mult un muzeu decat mijloc de transport in comun.Inaugurat in anul 1935 are niste statii impresionante prin arhitectura dar si prin arta contemporana reprezentata aici. Va fi o calatorie in timp in trecut dar cu putina imaginatie si in viitor.
                Kremlinul e o cladire super impresionanta ce te face sa simti puterea celor din interior. Aici este sediul presedintiei ruse si resedinta presedintelui rus.In interior se gasesc trei palate,patru catedrale si doua muzee ceea ce e o cetate fortificata ce te duce cu gandul la puternicii Tari ai Rusiei. Moscova este un oras incarcat de istorie, de traditii, de cultura dar in acelasi timp te duce in viitor cu centrele lui comerciale de exceptie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea !

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More